Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás "újrahasznosított" alapanyagból

2011-05-24

sponsored links



Nagyon szeretjük a fánkot, mindenféle "körítéssel". Jöhet hozzá lekvár, dzsem, különféle pudingok, krémek, sodók. Viszont, ha másnapra megmarad, már nem túl kelendõ. Így jártam a napokban is, mikor a pár darab megmaradt fánkot nézegettem, mit is kezdjek velük. Én olyan kisebb fajta fánkokat sütök, olyan kis helyeseket, ezekbõl maradt 6 db újrahasznosításra. A máglyarakást baracklekvár helyett mákkal készítem, mert azt jobban szeretjük.

Hozzávalók 6 személyre:

Máglyarakás kicsit másképp
6 db elõzõ napról megmaradt fánk (3cm átmérõjû)
3 db nagyobb alma
3 db tojás + 3 fehérje ami az elõzõ napi fánksütésbõl megmaradt
5 dl tej
5 dkg mazsola
15 dkg darált mák
6 dkg porcukor
10 dkg barna nádcukor...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~...

sponsored links

Keres?s