Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás "újrahasznosított" alapanyagból
sponsored links
Nagyon szeretjük a fánkot, mindenféle "körítéssel". Jöhet hozzá lekvár, dzsem, különféle pudingok, krémek, sodók. Viszont, ha másnapra megmarad, már nem túl kelendõ. Így jártam a napokban is, mikor a pár darab megmaradt fánkot nézegettem, mit is kezdjek velük. Én olyan kisebb fajta fánkokat sütök, olyan kis helyeseket, ezekbõl maradt 6 db újrahasznosításra. A máglyarakást baracklekvár helyett mákkal készítem, mert azt jobban szeretjük.
Hozzávalók 6 személyre:
Máglyarakás kicsit másképp |
3 db nagyobb alma
3 db tojás + 3 fehérje ami az elõzõ napi fánksütésbõl megmaradt
5 dl tej
5 dkg mazsola
15 dkg darált mák
6 dkg porcukor
10 dkg barna nádcukor...